Bilginin İnsan Yaşamındaki Önemi

Bilgi kısaca gerçek demektir. Bilimin oluşmasındaki en temel yapı taşı bilgidir. Bilgi sayesinde günlük sorunlarımıza çare buluruz, hastalıklara tedavi buluruz, teknolojik gelişmeleri sağlarız vs.

Bilgi insan yaşımında önemli bir yere sahiptir. Zaten insanoğlunun diğer canlı hücrelerden ayrıldığı en temek nokta bilebilmek, düşünebilmektir. Bilgi sayesinde bilimsel birikimler oluşur. Günümüzde kullanmış olduğumuz cep telefonları, televizyonlar, elbiselerimiz, yiyeceklerimiz, ulaşım araçlarımız, kitabımız, kalemimiz…

Kısacası her şey bilgi sayesinde bulmuştur. İnsan yaşamında önemli bir yere sahip olan bilgi, aslında yaşamın en önemli halkası hatta yaşamımızın temelidir diyebiliriz.

Bilgi sayesinde insan davranışlarını daha kolay yönetebilir. Yapacağı etkinliklerden oluşacak sonuçları tahmin eder. Hayatını sürdürür ve geleceğini bilgi sayesinde hazırlar.

Bilginin başlangıcı insanoğlunun başlangıcı ile eştir. İnsanoğlu hayatta kalma becerilerini öğrenmeye başladığı zaan ilk bilgi edinimleri sağlanmış oldu. İlk olarak bilgi sözel olarak taşındı, daha sonra milattan önce 3000-3500 yıllarına doğru yazının icad edilmesiyle birlikte mağralara, duvarlara, killere bilgiler işlenmeye başlandı.

İşte o ilk bilgilerden bu yana (yani o bilgiler sayesinde) insanlar git gide yeni şeyler öğrendi, üstüne koydu ve bilgiyi geliştirerek günümüz şeklini aldı.

BeyazOkul.com


Bilginin İnsan Yaşamındaki Önemi


Bilginin İnsan Yaşamındaki Önemi
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.