Mimarlık Nedir? Mimar Nasıl Olunur?
Binaların ya da diğer fiziki yapıların tasarlamasından tutun da kuruluma değin tüm aşamalarda, doğrudan ya da dolaylı olarak rol oynayan alana mimarlık denir. Bu alanların ortaya koyduğu eserlere, mimari eserler denir, icra edenlere ise mimar denir.
Mimar Olmak İçin Gerekli Nitelikler Nelerdir?
Ülkemizde mimarlık yapabilmek için üniversitelerin hazırlık sınıfı hariç 4 yıllık öğretim veren Mimarlık bölümlerinde okumak gerekir. Mimarlık, eski antik çağdan günümüze kadar uzanan bir alandır. Aslında daha öncesine kökeni gitmesine rağmen, bunun bir dal olarak benimsenmesi antik çağdan itibaren olmuştur. Çünkü bu çağda eğitim veren kurumlar, mimarlar yetiştiriyor ve mimarlık eğitimi veriyordu. Günümüzde bildiğimiz birçok filozofun da aynı zamanda birer heykeltıraş ya da mimar olduklarını görüyoruz. Socrates ve Aristo da onlardan biridir.
Mezunların Kazandıkları Unvan ve Yaptıkları İşler
Mimarlık, iç veya genel mimarlık olmak üzere iki kısma ayrılır. Daha çok desinatörlük olarak bilinen iç mimarlık, yapıların iç kısmındaki dekorasyondan ve mimari bütünlemeden sorumludur. Dış kısmı ise, binanın kollektif planlamalarını içerir. Her ikisi için de üniversitelerin ilgili bölümlerini okuyup, “mimar” unvanını almak gerekir. Günümüzde müteaahitlerin bu alana yönelmesi, mimarların gölgede kalmasına neden olmuş ve bu da çok büyük bir sorunsala dönüşmüştür.
Mimarların Çalışma Alanları
Mimarlık geleneğine sahip milletlerden biri de Türk Milleti’dir. Türk Milleti, özellikle Mimar Sinan ve Mimar Seyfettin ile çok önemli sanatsal mimarilere sahip olmuştur. Mimar Sinan’ın Selimiye’si ve Süleymaniye’si bu noktada zirveye geçmiş mimari yapılardır.
Mimarlık Nedir? Mimar Nasıl Olunur? Aktif linki verilmeden yayınlanamaz…
Beyazokul.com
Mimarlık Nedir? Mimar Nasıl Olunur?
